úterý 27. března 2018


Komorní soubor Atlantis Collegium vystoupí v kapli Zasnoubení Panny Marie


Komorní sdružení ATLANTIS COLLEGIUM je tvořeno užším výběrem členů a sólistů pražského Orchestru Atlantis. Oby tyto soubory založil v roce 1993 dirigent a cembalista Vítězslav Podrazil, absolvent pražské AMU ve třídě prof. Václava Neumanna. Během studia pracoval jako asistent dirigenta v opeře Národního divadla v Praze pod vedením šéfa opery Zdeňka Košlera.
Velkou část repertoáru Atlantis Collegia a Orchestru Atlantis tvoří duchovní hudba, méně známé skladby starých mistrů a díla soudobých autorů. Dramaturgii obohacují také skladby s jazzovými prvky, netradiční programové kombinace a hudební projekty na hranici žánrů.

Soudobé hudbě se Orchestr Atlantis a komorní soubor Atlantis Collegium systematicky věnují od r. 1995.
Někteří čeští a zahraniční skladatelé napsali své skladby přímo pro Orchestr Atlantis nebo jeho komorní sestavu: Premasiri Khemadasa (Srí Lanka), Max Stern (Izrael), Petr Pokorný, Jan Děd, Karel Šimandl, Vít Clar, Stanislav Jelínek, Radek Menoušek, Vlastislav Matoušek, Aladár Lašanský, Kazuhiko Hattori (Japonsko), Karel Janovický (Velká Británie), Mark Kopytman (Izrael), Josef Vejvoda, Lukáš Sommer, Juraj Filas a Roman Haas.


Účinkují:

Komorní soubor
Atlantis Collegium

Jitka Jiříčková – housle

Jan Sládeček – violoncello

Vítězslav Podrazil – cembalo


11. dubna 2018 od 19.30, Kaple Zasnoubení Panny Marie - Vlastivědné muzeum ve Slaném


Vstupné na koncert je zdarma


Žádné komentáře:

Okomentovat